100% šťáva z plodů kustovnice čínské v certifikované BIO kvalitě.
Šťáva je pečlivě za studena lisovaná výhradně z čerstvých, ručně sbíraných plodů kustovnice čínské, které díky vysokohorskému původu a náročným klimatickým podmínkám obsahují unikátní koncentraci nutričních látek.
Nápoj je elixírem zdraví, mládí a krásy. Jeho pravidelné užívání dodává tělu potřebnou vitalitu a energii.
– silné antioxidační účinky, pohlcování volných radikálů v těle, ochrana před oxidačním stresem
– podpora funkce trávicích enzymů, udržení správné hladiny tuku a cukru v krvi
– udržení správné hladiny cholesterolu
– regenerace oběhového systému a zpevnění cév
– harmonizace funkce centrální nervové soustavy, mírnění deprese, nervozity a podrážděnosti
Goji džus je vhodný pro celou rodinu, mohou jej konzumovat děti již od 3 let.
Doporučené dávkování: 25 ml džusu denně.
GOJI – kustovnice čínská – je zaslouženě řazena mezi superpotraviny, které jsou definovány jako výživově bohaté potraviny plné vitamínů, minerálů, vlákniny, antioxidantů a živin rostlinného původu, a jsou tak zvláště prospěšné pro zdraví a tělesnou a duševní pohodu.
Čínská medicína
V čínské medicíně se plody kustovnice používají zejména jako tonikum k posílení vitality a prodloužení života. Pravidelné užívání se doporučuje k udržení správné hladiny cholesterolu a optimálního krevního tlaku, při prevenci a léčbě ledvinových chorob a k ochraně funkce jater. Dále ke zlepšení zraku a prevenci a očních chorob. Čínská medicína taktéž předepisuje užívání kustovnice k posílení svalů a kostí.
Celkové působení
Nesčetně klinických studií prokázalo příznivé účinky kustovnice na lidský organizmus. Kupříkladu v letech 2008 až 2009 bylo v USA provedeno celkem 5 randomizovaných lékařských studií, které shodně prokázaly celkové zlepšení subjektivního stavu pacientů při podávání džusu z GOJI oproti kontrolní skupině, která dostávala placebo. Pacientům byl podáváno množství džusu odpovídající 150 g čerstvých plodů po dobu 14 dnů. Účinek se týkal subjektivního pocitu pohody, zlepšení neurologického a psychického stavu a funkcí oběhové, svalové a trávicí soustavy, a to zcela bez vedlejších účinků.
Antioxidační účinky
Ve vícero studiích in vivo (v živém organismu) i in vitro (v umělých podmínkách laboratoře) bylo prokázáno antioxidační působení plodů kustovnice. Hlavními účinnými látkami jsou polysacharidy, flavonoidy a aminokyselina trimethylglycin (betain). Tyto látky se podílejí na antioxidačním účinku svojí redukční kapacitou a vychytáváním volných radikálů, které vznikají při tzv. oxidačním stresu. Ten ve svém důsledku způsobuje poškozování tělesných struktur a může vést až k onkologickým onemocněním.
Bylo prokázáno ochranné působení na oční rohovku před oxidativním poškozením při onemocněních jako je glaukom, retinální ischémie a cukrovka. Dalším prověřeným antioxidačním účinkem je ochrana jaterních buněk.
Účinky na pleť a pokožku
Zejména olej extrahovaný ze semen goji je hojně využíván v kosmetice, aplikuje se přímo na pokožku. Působí totiž aktivně proti stárnutí kožních buněk a revitalizuje svrchní i hlubší struktury pokožky. Zajišťuje její přirozenou obnovu a je silným anti-aging prostředkem. Látky obsažené v semenech kustovnice mají zvláčňující a zpevňující účinky. Vyrovnávají obsah melaninu v kůži, minimalizují hyperpigmentaci a barevné nerovnosti. Vnější použití oleje ochrání pokožku před dráždivými vlivy okolního prostředí a UV zářením.